Neurologi

Centrum för neurologi är ett akademiskt specialistcentrum för vuxna från 18 år med multipel skleros (MS) eller Parkinsons sjukdom.

Hos oss får du behandling och uppföljning i öppenvård. Skulle du tillfälligt behöva vård dygnet runt, hjälper vi dig att få komma till den sjukhusavdelning som fungerar bäst för dig.

För att kunna erbjuda dig bästa möjliga vård har vi ett tätt samarbete med neurologmottagningarna vid Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge och Solna. Tillsammans med dig arbetar vi för att du ska få så bra livskvalitet som möjligt. 

Välkommen till oss

Vi arbetar i team med neurologer, sjuksköterskor som är specialiserade på MS eller Parkinson, undersköterskor, fysioterapeut, arbetsterapeut, kurator med flera. Flera av de tidigare medarbetarna på Karolinska Universitetssjukhusets neurologmottagningar arbetar på nya Centrum för neurologi. 

Är du inte redan patient på neurologmottagning vid Karolinska Universitetssjukhuset behöver du ha remiss från specialist i neurologi för att komma till oss

Neurologisk specialistvård och forskning

Centrum för neurologi är en del i Regions Stockholms Framtidsplan för hälso- och sjukvården. Syftet är att ge fler patienter med MS eller Parkinsons sjukdom tillgång till högspecialiserad vård.

Vi är en akademisk specialistenhet som drivs i samarbete mellan Karolinska Institutet, Stockholms läns sjukvårdsområde och Karolinska Universitetssjukhuset. Hos oss integreras vården med forskning, utveckling och innovation.

Vill du vara med?

Du kan vara med och hjälpa till att ta fram ny kunskap om neurologiska sjukdomar. Fråga oss om våra forskningsprojekt om du vill vara med och utveckla vården tillsammans med oss.

Du som redan är med i en forskningsstudie kommer att få mer information av din läkare. 

Samlad vård för Parkinsons sjukdom

Hos Centrum för neurologi får patienter med Parkinsons sjukdom hjälp med alla delar av sjukdomen. Vi har en bred kompetens för olika stadier av Parkinson, vilket innebär att vi kan sätta in insatser för att försöka bromsa sjukdomen så snart som möjligt. 

Förbättrad vård för MS

30 maj är internationella MS-dagen. De senaste tjugo åren har vi sett en fantastisk utveckling i behandlingen av multipel skleros (MS). Hos Centrum för neurologi får patienter MS hjälp med behandling, utvärdering och uppföljning, men även med kunskap om sjukdomen.