Diabetes

Centrum för diabetes erbjuder specialistvård för vuxna som har typ 1-diabetes eller svårbehandlad typ 2-diabetes.

De flesta som har typ 2-diabetes får bra hjälp på sin vårdcentral. Vi finns till för dig som behöver mer hjälp med din diabetes än vad vårdcentralen kan erbjuda. 

Som patient hos oss får du som har typ 1-diabetes regelbunden specialistvård och kunskap om hur din diabetes påverkar dig. Vi erbjuder också utbildning/dagvård med behandlingsjustering för dig med typ 2-diabetes, där vi arbetar i team för att ge dig mer kunskap om diabetes.

Många som har diabetes får problem med sår på fötterna. Vi har en podiatrimottagning som är specialiserade på behandling av fotsår och andra komplikationer du kan få som diabetiker. Hit kommer du via remiss från din läkare. 

Be din läkare remittera dig till oss

Du som har typ 1-diabetes eller svårbehandlad typ 2-diabetes kan be din läkare remittera dig till Centrum för diabetes.  

Vi arbetar i team med diabetesläkare, specialistutbildade diabetessjuksköterskor, undersköterskor, dietist, sjukgymnast och podiater (fotspecialist). Flera av de tidigare medarbetarna på Karolinska Universitetssjukhusets endokrinmottagning/dagvården i Solna arbetar på Centrum för diabetes. 

Forskning

Centrum för diabetes är en akademisk specialistenhet som drivs i samarbete mellan Karolinska Institutet, Stockholms läns sjukvårdsområde och Karolinska Universitetssjukhuset. Vi integrerar vården med forskning, utbildning, teknik och nya behandlingsformer. 

Du kan vara med och ta fram ny kunskap om diabetes. Fråga oss om våra forskningsprojekt om du vill vara med och utveckla vården tillsammans med oss. Du som redan är med i en forskningsstudie flyttar med oss till den nya mottagningen.